Michaels rugbrød

Michaels rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 stk

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : DaddyOne

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2-3 dl.Surdej
225 g.Hvedemel
225 g.Rugmel
225 g.Knækkede Rugkerner
3 dl.Kærnemælk
2 dl.vand
3.5 dl.Vand
70 g.Knækkede hvedekerner
70 g.Rugflager evt. grov havregryn
70 g.Solsikkekerner
70 g.Hørfrø
2-3 tsk.Salt
 
Opskrift:
Rugbrødet laves over 2 dage, og kan spises dagen efter igen. I alt 3 dage.

Dag 1:
Surdej, kærnemælk, 2 dl vand, rugmel og hvedemel røres godt sammen. Kondens som tynd havregrød. Dejen drysse med salt (forhindrer dannelse af skind), og overdækkes. Sættes til side til hævning 24 timer. Helst køligt.
I en anden skål blandes rugkerner med 3,5 dl vand. Overdækkes, og står og trækker til næste dag.

Dag 2:
Dejen røres igennem, og ca. 2 dl dej tages fra til surdej. Den resterende dej røres med rugkerner + vandet herfra samt kerner, frø og rugflager. Hældes i en form, og stilles til hævning. Efter 4-6 timer sættes formen i en kold ovn. Ovnen tændes på 170 grader, og brødet bages 2,5 timer.

Brødet tages ud af ovnen, og efter en kort afkøling tages det ud af formen, og sættes 30-40 minutter i ovnen igen på eftervarmen.

Brødet tages ud igen, og afkøles til håndvarm på en bagerist. Brødet pakkes ind i husholdningsfilm, og stilles igen til afkøling.

Dagen efter kan brødet spises.





karakterer:
Opskriften er vist 2656 gange,
og udskrevet 56 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu