Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boller uden tilsat æg

Boller uden tilsat æg , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 Stk

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Pernille

Indsendt :



Ingredienser:
5 dl.mælk
50 g.gær
30 g.sukker
1.5 tsk.kardemomme (valgfri)
1 tsk.salt
130 g.smør/bagemargarine
700 g.hvedemel
 
Opskrift:
Hæld mælken i en stor skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Tilsæt lidt af melet til man har en ret klistret dej.

Skær smørret/bagemargarinen i mindre stykker, strø lidt mel ud på bordet, læg dejen derpå og ælt smør-stykkerne ind i dejen sammen med resten af melet. Det er ikke sikkert al melet skal i dejen.

Når man har en glat dej der ikke længere klistrer, lægges dejen til hævning i ca 40 min med et rent viskestykke over.

Dejen slås herefter ned og der formes ca 18 boller som lægges på en bageplade med bagepapir. Ovnen tændes på 225 grader alm ovn og bollerne efterhæver mens ovnen varmer op.

Pensl bollerne med mælk, kold kaffe eller hvad man har og bag i 10-15 min.

Tip:
Kardemommen er ikke nødvendig, men giver bollerne en speciel og rigtig god smag.
Tilsæt evt. rosiner, chokolade, sukat, gulerod, kerner eller andet til dejen. Eller skift ca 200 g af melet ud med grahamsmel for at få nogle sundere boller.



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (7 stemmer)

Opskriften er vist 1315 gange,
og udskrevet 38 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu