Chokolade charlotte kage med mynte

Chokolade charlotte kage med mynte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Biskuit stænger:
3 æggeblommer
75 g.sukker
70 g.hvedemel
3 æggehvider
25 g.sukker
 lidt sigtet flormelis
12 g.friske røde mynteblade
25 g.sukker
 
 Fromage:
200 g.mørk chokolade
5 æggeblommer
80 g.sukker
3 bladehusblas
0.75 dl.spilkogende vand
8 ½ dl.piskefløde
 
Opskrift:
Pisk æggeblommer og sukker for middelstærk hastighed til dobbelt størrelse. Sigt melet i og vend det forsigtigt i blandingen.

Pisk æggehviderne i en anden skål, til de er meget stive. Pisk sukkeret i og pisk til det er sejt. Vend dette i dejen. Fyld dejen i en sprøjtepose med en glat tylle.

Belæg en bageplade med bagepapir. Sprøjt dejen ud til stænger på 9 x 1 1/2 cm med lidt afstand imellem (dejen tåler ikke at ligge. Den skal bages straks efter at den er lavet). Sigt nu et tyndt lag flormelis over. Bag biskuitstængerne i ovnen på næstnederste rille ved 180C i 10-12 min. og køl dem af på en bagerist.


Skær et stykke bagepapir ud, så det passer i bunden af en charlotteform (2 1/2 liter). Stil de lange biskuitstænger hele vejen rundt i kanten.

Skyl myntebladene. Kom dem på en stegepande med det vand, der hænger ved. Strø sukkeret jævnt over og varm det op for middelstærk varme under omrøring. Når det bliver klart, og sukkeret karameliserer, tages det over på et stykke papir.

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en skål over vand for meget svag varme. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt. Udblød husblasen i koldt vand i 3 min. Vrid vandet af, overhæld husblasen med spilkogende vand og rør, så det smelter. Hæld det i æggemassen på én gang. Rør derefter den smeltede letafkølede chokolade i sammen med halvdelen af myntebladene. Pisk fløden til skum og vend det i til slut.

Fyld fromagen forsigtigt i formen og pas på, at stængerne bliver stående. Stil charlotten i køleskabet. Vend den ud på et serveringsfad og pynt den på toppen med de resterende mynteblade og evt. tynde strimler af flødeskum.


karakterer:
Opskriften er vist 16105 gange,
og udskrevet 141 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu