Karamel-rand med ris / Riskaramelrand

Karamel-rand med ris / Riskaramelrand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertrand

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.mælk
60 g.grødris
1 tsk.vaniljesukker
1 spsk.smør
2 spsk.sukker
2 sammenpiskede æg
 
 Karamel:
125 g.sukker
1.5 dl.vand
1.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Risene koges i mælken ca. 35 min. Smør, sukker og vaniljesukker røres i. Æggene tilsættes under omrøring. Randformen beklædes med karamel. (Karamel: sukkeret smeltes på en tør pande over svag varme uden omrøring. Når det bobler og er lysebrunt, hældes det i en randform. Hold på formen med grydelapper og vend og drej den over svag varme, til den er beklædt på alle sider. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. Vand tilsættes. Karamellen koges over svag varme, til saucen er jævn.) Rismassen fyldes i. Randen koges i vandbad 1/2 time, på stegepanden under låg, der er større end randen og mindre end panden; i ovnen uden låg ved 140 gr. Desserten afkøles, vendes ud og serveres med karamelsauce med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 8541 gange,
og udskrevet 134 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu