Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Riskaramelrand

Riskaramelrand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Rand

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1/2 litermælk
60 g.grødris
1 tsk.Vanila
1 spsk.smør
2 spsk.sukker
2 sammenpiskede æg
 
 Karamel:
125 g.sukker
1 1/2 dl.vand
1 1/2 dl.piskefløde
 


Opskrift:

Risene koges i mælken ca. 35 min. Smør, sukker og Vanila røres i. Æggene tilsættes under omrøring. Randformen beklædes med karamel: Sukkeret drysses på en tør pande og varmes langsomt uden omrøring, til det smelter og bobler som lysebrun karamel. Den hældes i en randform, der vendes og drejes, mens man holder med et par grydelapper, til karamellen har sat sig i et tyndt lag overalt. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. Kogende vand tilsættes forsigtigt, hvorefter karamellen koges jævn over svag varme og afkøles. Er den for tyk, fortyndes den med lunkent vand - er den for tynd, må den koges ind. Rismassen fyldes i randformen. Randen koges i vandbad 1/2 time, på stegepanden under låg, der er større end randen og mindre end panden, i ovnen uden låg ved 140 gr. Desserten afkøles, vendes ud og serveres med karamelsauce med flødeskum.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 6051 gange,
og udskrevet 85 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Heidi  -  2007-01-25 17:17:23
Det lyder altså lækkert! Må prøves en dag


Thomas hansen  -  0000-00-00 00:00:00
det er bare guf