Riskaramelrand

Riskaramelrand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertrand

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.mælk
60 g.grødris
1 tsk.vaniljesukker
1 spsk.smør
2 spsk.sukker
2 sammenpiskede æg
 
 Karamel:
125 g.sukker
1.5 dl.vand
1.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Risene koges i mælken ca. 35 min. Smør, sukker og vaniljesukker røres i. Æggene tilsættes under omrøring. Randformen beklædes med karamel: Sukkeret drysses på en tør pande og varmes langsomt uden omrøring, til det smelter og bobler som lysebrun karamel. Den hældes i en randform, der vendes og drejes, mens man holder med et par grydelapper, til karamellen har sat sig i et tyndt lag overalt. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. Kogende vand tilsættes forsigtigt, hvorefter karamellen koges jævn over svag varme og afkøles. Er den for tyk, fortyndes den med lunkent vand - er den for tynd, må den koges ind. Rismassen fyldes i randformen. Randen koges i vandbad 1/2 time, på stegepanden under låg, der er større end randen og mindre end panden, i ovnen uden låg ved 140 gr. Desserten afkøles, vendes ud og serveres med karamelsauce med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 7476 gange,
og udskrevet 134 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-01-25 17:17:23
Det lyder altså lækkert! Må prøves en dag

  -   2005-01-01 01:01:01
det er bare guf