Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Karamelrand

Karamelrand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Rand

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Karamelrand, billede 4 Karamelrand, billede 1 Karamelrand, billede 2 Karamelrand, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Karamel:
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Karamel:
Sukkeret smeltes på en tør pande over svag varme uden omrøring. Når det bobler og er lysebrunt, hældes det i en randform. Hold på formen med grydelapper og vend og drej den over svag varme, til den er beklædt på alle sider. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden.

2 dl vand tilsættes. Karamellen koges over svag varme, til saucen er jævn. Den afkøles.

Æggestand:
Hele æg, Vanille og fløde eller mælk piskes sammen og kan evt. sies, så æggestrengene holdes tilbage. Massen fyldes i den karamelforede randform.

Randen stivner i vandbad på ca. 60 min. Den kan stilles på stegepanden i vand, dækket af et låg, der er større end randen, men mindre end panden. Vandet uden om må ikke koge, så bliver æggestanden “øjnet”. Brug derfor svag varme.

Randen kan stilles utildækket i bradepanden i vand og stivne ved 130 grader C. alm. ovn.

Randen afkøles, vendes ud og serveres med saucen til. I saucen kan blandes flødeskum.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (17 stemmer)

Opskriften er vist 52957 gange,
og udskrevet 1174 gange.


Energi:
KJ total 11282 (2686 kcal)
KJ pr. Pers. 2820 (671 kcal)
Vægt ialt 1109 gram
Vægt pr. Pers. 277 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1017 KJ (242 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 19.6 gram
Kulhydrat 12.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jonna Nielsen  -  2011-02-01 10:28:02
Min absilutte favoritdessert. Jeg har et par gange fået en Kro til at lave den, når vi skulle have fest,og den er lige populær hver gang,(alle skal have to gange af den!)


Charlotte  -  2008-01-01 04:14:15
Jeg tog den med til Nytårs aften, men den blev aldrig stiv, kan skyldes at den er bagt i en gasovn.


E Arnstorff  -  2007-09-16 15:35:13
Pragtfuld dessert måske er den gammeldags ,men prøv den det giver point.