Cremerand

Cremerand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertrand

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.fløde eller mælk
4 æggeblommer
4 spsk.sukker
4 Husblas, blade
1 tsk.vaniljesukker
 
 Fyld:
500 g.henkogte frugter eller 5 dl. saftsauce
 evt. karamelsauce
125 g.sukker
1.5 dl.kogende vand
 
Opskrift:
Fløden koges. Æggeblommer og sukker røres godt. Den kogende fløde dryppes i under omrøring. Cremen hældes tilbage i gryden og varmes et øjeblik, men den må ikke koge. Den udblødte husblas smeltes i den varme creme. vaniljesukker tilsættes. Cremen hældes i en oliesmurt randform og afkøles. Den vendes ud og pyntes med frugter eller serveres med saftsauce. Man kan også fore formen med karamel og servere karamelsauce til. (Karamelsauce: Sukkeret drysses på en tør pande og varmes langsomt uden omrøring, til det smelter og bobler som lysebrun karamel. Den hældes i en randform, der vendes og drejes, mens man holder med et par grydelapper, til karamellen har sat sig i et tyndt lag overalt. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. Kogende vand tilsættes forsigtigt, hvorefter karamellen koges jævn over svag varme og afkøles. Er den for tyk, fortyndes den med lunkent vand - er den for tynd, må den koges ind.)





karakterer:
Opskriften er vist 10118 gange,
og udskrevet 188 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-17 18:54:02
Kan man lave den med alm. mælk så som minimælk, eller skal det være noget med højere fedtindhold i?