Karamel-fløderand

Karamel-fløderand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertrand

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Karamel:
125 g.sukker
1.5 dl.kogende vand
 
 rand:
5 dl.piskefløde
5 bladehusblas
1 dl.kogende vand
2 spsk.sukker
1 tsk.vaniljesukker
 
Opskrift:
Sukkeret drysses på en tør pande og varmes langsomt uden omrøring, til det smelter og bobler som lysebrun karamel. Den hældes i en randform, der vendes og drejes, mens man holder med et par grydelapper, til karamellen har sat sig i et tyndt lag overalt. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden.

Kogende vand tilsættes forsigtigt, hvorefter karamellen koges jævn over svag varme og afkøles. Er den for tyk, fortyndes den med lunkent vand - er den for tynd, må den koges ind. Fløderanden fyldes i randformen. Ved anretningen vendes randen ud. Karamelsaucen serveres til. Der kan blandes smuttede, hakkede mandler i karamelsaucen, når den koges jævn med vandet.


karakterer:
Opskriften er vist 26305 gange,
og udskrevet 527 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-03-03 17:02:57
hvordan laves randen

Øh  -  2010-06-18 11:08:32
Prøv at kigge på et af de andre opskrifter for karamelrand :) Så vidt jeg kan se er det den samme opskrift - der er bare en forklaring på, hvordan randen laves :)

Grethe  -  2008-01-31 09:35:07
Jrg mangler fremgangsmåden på fyllet Jeg kan huske jeg som barn fik Karamelsovs med fløde men hvordan laver jeg det

marianne  -  2008-01-02 19:35:00
Hvordan laves randen?

Anders  -  0000-00-00 00:00:00
Hvordan laves randen?