Abrikosrand 02

Abrikosrand 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertrand

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
200 g.tørrede abrikoser
6 dl.vand
4 bladehusblas
175 g.sukker
0.5 tsk.vaniljesukker
 
 sauce:
5 dl.mælk eller fløde
2 tsk.cremepulver
1-2 spsk.sukker
2 æggeblommer eller 1 helt æg
1 dl.piskefløde, pisket til skum
 
 Pynt:
12 småhvide marengs
 
Opskrift:
De skyllede abrikoser klippes i strimler, der udblødes i vandet 1 døgn og derpå koges i vandet 10 minutter. Den udblødte husblas smeltes i mosen sammen med sukker og vaniljesukker. Mosen fyldes i en randform, der stilles koldt. Cremesaucen koges.

Vanilje-Cremesauce: Cremepulver, sukker og lidt af mælken røres til en jævning. Æg eller æggeblommer tilsættes. Resten af mælken bringes i kog. Jævningen hældes i under omrøring, og det hele gives et opkog. Cremen afkøles i ro og piskes igennem før brugen. Ved anretningen dyppes randformen et øjeblik i varmt vand. Randen vendes ud. Marengs stilles i kanten. Den afkølede cremesauce blandes med flødeskum og serveres til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 11556 gange,
og udskrevet 146 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu