Mandelkage med chokolademousse
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt : Red : |
|
|
Sæt ovnen på 200°.
Læg bagepapir (fint klippet til) i en springform.
Smut mandlerne. Mal dem i en kværn. Bland m/flormelis. Pisk æggehviderne meget stive og vend i mandelmassen. Kom dejen i springform og bag på næstnederste rille i 20-25 min. Lad den blive kold i formen.
Smelt chokolade i vandbad. Pisk fløden stiv. Bland spiritus i chokoladen. Køles meget ned (25-30°). Rør æggeblommerne i chokolademassen et ad gangen. Bland 1/3 del af flødeskummet i massen og rør godt rundt. Hæld chokoladeblandingen i resten af flødeskummet. Hæld moussen i springformen; ovenpå bunden. Stil koldt i 6 timer (køleskab) eller en time i fryseren. Pynt med den smeltede chokolade. Stil koldt igen.
|
|
Opskriften er vist 16377 gange,
og udskrevet 414 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Bente K - 2013-01-09 16:55:09 Det var en rigtig lækker dessert med en blød og fin mandelbund. Jeg vil dog ændre lidt på den næste gang vi skal have den, således at jeg kun tager en halv portion af moussen og i stedet serverer flødeskum af 1/4 l piskefløde til, men stadig bibeholder mandelbunden efter opskriften. Så vil jeg mene den er passende til 6 personer. Bente K - 2013-01-09 16:43:20 jeg gør opmærksom på at der kun skal bruges 4 æggehvider til mandelbunden |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne