Fersken moussetærte

Fersken moussetærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Frugt - Fersken

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 dl.smuldrede grahamskiks
½ dl.hakkede pekannødder
3 spsk.smeltet margarine
3 spsk.honning
1 dl.ferskenjuice (eller appelsinjuice)
4 bladegelatine
3 storepillede ferskner, helst friske
½ dl.farin
1 spsk.friskpresset citronsaft
1 spsk.vanillesukker
2 dl.yoghurt smagt til med vanille
2 dl.hytteost
 
Opskrift:
Bland knuset grahamskiks med hakkede pekannødder, margarine og honning. Tryk dejen ud i bunden af en rund form med løs kant. Formen bør være 22 cm i diameter.

Opvarm ferskenjuicen (appelsinjuicen) i en gryde. Tilsæt udblødt gelatine. Lad det svale af.

Skær fersknerne i skiver, bring ferskenskiver, farin og citronsaft i kog. Lad det simre i ca. 5 min, eller til fersknerne er møre. Rør vanillesukker i. Læg halvdelen af fersknerne i en skål og stil den til side.

Findel resten af fersknerne i en foodprocessor eller blender. Tilsæt yoghurt, hytteost og juicen med gelatine. Kør det hele sammen til en glat creme. Læg de gemte ferskner på kagebunden. Hæld yoghurtmassen over og afkøl i 3 timer.





karakterer:
Opskriften er vist 15553 gange,
og udskrevet 219 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-04 13:14:00
Gelatine er det blot et andet ord for husblas eller?