Lidt fond (eller lammebouillon) Lidt fond (eller lammebouillon)
1-2
dl.
piskefløde1-2 dl. piskefløde
Ris til løse ris Ris til løse ris
Opskrift:
Udben lammeboven (eller lad slagteren gøre det), skær fedt, sener og blodigt væk.
Kog evt. lidt fond af benene med lidt grønttop, 1 laurbærblad, og nogle peberkorn.
Skær det reelle kød ud i ikke for store (mundrette) terninger.
Vend kødet i karry og rist det i smør/olie i en god gryde.
Det må ikke brunes for hårdt.
Snit løget i tynde skiver, skær guleroden i tynde mønter og riv æblet på den grove side af rivejernet.
Hæld grøntsagerne over kødet sammen med krydderierne.
Tilsæt lidt bouillon eller fond (ca. 1 1/2 dl).
Læg låg på gryden og lad det småsnurre i 30-40 min. til det er mørt.
Tilsæt piskefløden og rør det godt igennem.
Skræl bananen og skær den i tynde skiver på langs.
Rist skiverne i lidt smør på en pande.
Hæld retten i et passende serveringsfad, pynt med de smør-ristede bananskiver.
Server retten med løse ris og Mango chutney.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 6635 gange, og udskrevet 183 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider