Lam i karry 02

Lam i karry 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammebov
2 store løg
1 gulerod
1 madæble
 karry
 timian
 salt
 peber
 mangochutney
1 umoden banan
 Lidt fond (eller lammebouillon)
1-2 dl.piskefløde
 Ris til løse ris
Opskrift:
Udben lammeboven (eller lad slagteren gøre det), skær fedt, sener og blodigt væk. Kog evt. lidt fond af benene med lidt grønttop, 1 laurbærblad, og nogle peberkorn.

Skær det reelle kød ud i ikke for store (mundrette) terninger. Vend kødet i karry og rist det i smør/olie i en god gryde. Det må ikke brunes for hårdt.

Snit løget i tynde skiver, skær guleroden i tynde mønter og riv æblet på den grove side af rivejernet. Hæld grøntsagerne over kødet sammen med krydderierne. Tilsæt lidt bouillon eller fond (ca. 1 1/2 dl).

Læg låg på gryden og lad det småsnurre i 30-40 min. til det er mørt. Tilsæt piskefløden og rør det godt igennem.

Skræl bananen og skær den i tynde skiver på langs. Rist skiverne i lidt smør på en pande.

Hæld retten i et passende serveringsfad, pynt med de smør-ristede bananskiver.

Server retten med løse ris og Mango chutney.





karakterer:
Opskriften er vist 8025 gange,
og udskrevet 209 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu