Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Appelsin-sveske trifli

Appelsin-sveske trifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Appelsin-sveske trifli, billede 4 Appelsin-sveske trifli, billede 1 Appelsin-sveske trifli, billede 2 Appelsin-sveske trifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fyld:
12 makroner
 
 Kompot:
150 g.svesker
1.5 dl.kogt, koldt vand
1 spsk.sukker
0.5 tsk.citronsaft
0.5 dl.sherry
10 mandler
 
2 appelsiner
 
 Creme:
2.5 dl.piskefløde
2 æggeblommer
2 spsk.sukker
1 spsk.cremepulver
 
 Pynt:
1 dl.piskefløde
 


Opskrift:

De skyllede svesker udblødes i kogt, koldt vand 6-12 timer.

De koges sagte 10 minutter i udblødningsvandet, tilsat sukker, citronsaft og sherry. Sveskerne udstenes og kan fyldes med skoldede, smuttede mandler. Kompotten hældes over makronerne. Skallen skæres af appelsinerne og fileterne skæres ud og lægges i glasset.

Creme:
Fløde, æggeblommer, sukker og cremepulver røres sammen og gives et opkog. Cremen afkøles i ro og røres blød.

Cremen hældes på sveskerne, dækkes med flødeskum og pyntes med appelsinskiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)

Opskriften er vist 27716 gange,
og udskrevet 637 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2010-01-18 08:14:03
Det er Appelsinfiletter der menes. Du skærer top og bund af appelsinen og sætter den på et spækbrædt, og så skærer du skallen af, vær omhyggelig med at få alt de hvide af. så tager du appelsinen i hånden og skærer forsigtigt filetterne af langs hinderne, hinderne skal blive sidende i appelsinen.


Dorthea  -  2010-01-17 19:53:31
Hvad er det for filetter der omtales, er det appelsinskallen, som skæres i fileter, eller er det appelsinfileter? Hvis det er skallen, skal den vel koges lidt først? "Skallen skæres af appelsinerne og fileterne skæres ud og lægges i glasset."