Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Appelsintrifli med appelsincreme

Appelsintrifli med appelsincreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Appelsintrifli med appelsincreme, billede 4 Appelsintrifli med appelsincreme, billede 1 Appelsintrifli med appelsincreme, billede 2 Appelsintrifli med appelsincreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fyld:
50 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
0.5 dl. Sherry. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Frugt:
4 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Creme:
2 dl. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 spsk. Kagecreme (pulver) maizena Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
   
  Pynt:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Makronerne stænkes med sherry.

Appelsinerne pilles, skæres i skiver, lægges på makronerne og drysses med sukker.

Appelsinsaft, revet skal og citronsaft blandes med vand, til der er 1/2 liter, der bringes i kog med sukkeret og jævnes med sammenpisket æg og cremepulver.

Cremen afkøles, kommes på frugten og pyntes med flødeskum.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 83655 gange,
og udskrevet 2088 gange.


Energi:
KJ total 7244 (1724 kcal)
KJ pr. Pers. 1811 (431 kcal)
Vægt ialt 1692 gram
Vægt pr. Pers. 423 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 428 KJ (101 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 17.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tove  -  2014-12-01 00:27:54
Der er jo æg i cremen af appelsin og citronsaft, så måske det er nok at jævne med alm. maizenamel og et ekstra æg?? + måske en klat smør ?


Fru Rasmussen  -  2012-01-07 23:34:25
Jeg lavede cremen lidt anderledes, da jeg kun havde crempulver, som var til koldrørt. Appelsinlagen blev afkølet og jeg piskede en pose crempulver i. Det blev super godt. Så nu vil jeg prøve at bruge appelsincremen, til at lægge mellem lagkagebunde.


am  -  2010-02-01 01:27:36
I aftes fik vi noget, der lignede, dog lettere at lave. Jeg blev inspireret fra tv, hvor en lavede "Mormormad" desserten der, havde jeg netop fået ved min mormer. TIL 4 -5 PERSONER SKRÆLLES 4 STORE APPELSISKIVER. DISSE SKÆRES I 2 CM TYKKE SKIVER OG LIGGER I RØRSUKKER (husk at vende dem efter et par timer). Cremen er pisket fløde hvori man kommer knuste markroner. Smag denne creme til med em spk.Grand Marnier. Appelsinskiver, med det sukker som følger med, lægges på en tallerken eller asiet og en klat markroncreme oven på. MUMS, hvor vi spiste


Flemming  -  2008-01-02 10:26:42
Jeg har brugt Grand Marnier i stedet for Sherry. Det skulle i prøve, så smager det bare himmelsk


Kate.matthiassen  -  0000-00-00 00:00:00
meget nem dessert, frisk og god,


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte pulver til kagecreme fra maizena


  -  0000-00-00 00:00:00
Hhva er det for noget cremepulver??