piskefløde, pisket til skum2 dl. piskefløde, pisket til skum
Pynt: Pynt:
flødeskum flødeskum
Vanila Vanila
Opskrift:
Kaffe-ekstrakt: 2 spsk. friskmalede kaffebønner overhældes med 2 dl kogende vand, trækker 5 min. og sies. Sukkeret smeltes til karamel på en tør pande. Når det bobler og er lysebrunt, tages panden fra varmen. Den siede kaffe hældes forsigtigt i. Ekstrakten koges jævn over svag varme. Der skal blive 1 dl. Den udblødte husblas smeltes deri. Æggeblommer og sukker røres godt. Mælken koges og dryppes i under omrøring. Cremen varmes et øjeblik, men må ikke koge. Kaffe-ekstrakten med husblasen tilsættes. Cremen afkøles. Når den begynder at blive jævn, blandes flødeskummet forsigtigt i. Buddingen hældes i en skål og pyntes med flødeskum, smagt til med Vanila.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 5979 gange, og udskrevet 105 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider