Bjerglandskabs kage

Bjerglandskabs kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sofie Nielsen

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Kagedej (vandbakkelsesdej):
150 g.smør
3 dl.vand
2 tsk.sukker
150 g.hvedemel
4 æg
 
 Pynt:
 Masser af flormelis
 Frugtfarver
 Krymmel
 
Opskrift:
Kom smør, vand og sukker i en gryde og kog det op. Rør melet i hurtigt, og "bag" dejen sammen mens der røres indtil dejen slipper gryden. Man kan bruge piskeris eller elpisker. Lad dejen køle lidt af, og rør et æg i af gangen. Der skal piskes godt imellem. Dejen puttes i en smurt bradepande (ca. 20x25 eller 15x25), og med dejskraber laves små forhøjninger, som bliver til bjerge. Dejen skal være smurt tyndt ud, for at kunne blive luftig og hæve sig.

Den skal have 35 min i 200 grader varmluftovn. Man må ikke åbne ovnen før for så falder den sammen. Lad kagen køle af før pyntning.

Pynt:
Opskriften er fra min barndom hos mim farmor og farfar, hvor vi børn kunne være med til at pynte bjerglandskabs kagen, og vælge farve på glasur, hvilken krymmel og hvor meget. Man kan som jeg har gjort, på billedet, lave blå åer og søer, grønne skove og hvide sne toppe på bjergene. Børn elsker farver og glasur, men ud fra erfaring er det godt, at have masser hvide bjerge, der ikke er så farlige at spise, for voksne og lidt ældre.


karakterer:
Opskriften er vist 816 gange,
og udskrevet 66 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu