Æblefisk (Gammeldags)

Æblefisk (Gammeldags), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Fnug5

Indsendt :     

Ingredienser:
 Butterdej:
250 g.hvedemel
1.25 g.salt
1.5 dl.vand
225 g.smør eller margarine
 
 Æblemos:
4 æbler
3 spsk.sukker
0.5 dl.vand
1 tsk.vaniljesukker
 
Opskrift:
Butterdej:

Mel, salt og vand blandes. Evt. mere vand tilsættes indtil dejen har en passende konsistens.

Dejen rulles ud i en firkant. Margarinen placeres diagonalt med dejen på midten og dejen foldes op omkring så man får en firkant.

Dejen foldes i lag:

1x3 lag + 1x4 lag

Dejen hviler lidt tid og foldes igen:

1x3 lag + 1x4 lag

Herefter stilles dejen på køl i min. 1 time.

Skræld og skær æblerne i tern. Kog dem med vand i en kasserolle indtil de bliver til mos og smag til med sukker og vaniljesukker. Afkøl mosen inden den bruges til dejen.

Dejen udrulles i 20x60 cm. og deles i 10 dele. Æblemos eller æblemarmelade fordeles i midten og siderne bukkes ind over. Kanterne trykkes med en gaffel. Pensles med æg og drysses med sukker og nødder.

Bages i ca. 15 min ved 190 grader (varmluft)



Tips:

Man kan også bruge æblemarmelade som fyld istedet for selv at lave æblemos.





karakterer:
Opskriften er vist 8045 gange,
og udskrevet 102 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-14 13:32:43
Bemærk ved salt skal der stå 1,25 gram :)