rørsukker eller almindeligt sukker150 g. rørsukker eller almindeligt sukker
Fintrevet skal af en appelsin Fintrevet skal af en appelsin
450
g.
hvedemel450 g. hvedemel
2
tsk.
natron2 tsk. natron
0.5
tsk.
stødt nelliker0.5 tsk. stødt nelliker
0.5
tsk.
kardemomme0.5 tsk. kardemomme
2
tsk.
kanel 2 tsk. kanel
3/4
dl.
ROM3/4 dl. ROM
1.5
dl.
appelsinsaft1.5 dl. appelsinsaft
Chokoladeglasur Chokoladeglasur
100
g.
god mørk chokolade100 g. god mørk chokolade
100
g.
flormelis100 g. flormelis
50
g.
smør50 g. smør
0.5
dl.
fløde0.5 dl. fløde
Fyld og pynt Fyld og pynt
250
g.
abrikosmarmelade250 g. abrikosmarmelade
Pistacienødder og sukkerkrymmel til pynt Pistacienødder og sukkerkrymmel til pynt
Opskrift:
Start med at smelte smørret så det ikke er for varmt, når det skal i kagen.
Kom honning, rørsukker, æg og fintrevet appelsinskal i en skål.
Pisk et par minutter med elpisker på høj hastighed.
Bland hvedemel med natron, nelliker, kardemomme og kanel.
Rør melblandingen i dejen sammen med ROM og appelsinsaft ved lav hastighed.
Rør kun lige, til dejen er ensartet.
Vend den smeltede smør i dejen med en dejskraber
Kom dejen i en smurt springform 26 cm
Bag kagen ved 160 grader almindelig ovn i ca. 1 time og 10 minutter.
Lad kagen køle af i formen i ca 10 minutter, inden springformen fjernes, og kagen trækkes over på en rist til afkøling
Flæk kagen og smør bunden med abrikosmarmelade
Læg kagen sammen
Til chokoladeglasur
Kom alle ingredienser i en gryde, og smelt det sammen under omrøring ved svag varme.
Blandingen skal ikke koge, kun varmes til det hele er smeltet sammen.
Hæld glasurer over kagen, og pundtegn med lidt hakket nødder og sukkerkrymmel.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 1.8
(13 stemmer)
Opskriften er vist 7037 gange, og udskrevet 838 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider