Solæg, original

Solæg, original, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Personer

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : TLK

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
10 æg
 Salt
 Eddike
 Olie
 Sennep
 (Løg)
 
Opskrift:
Æggene koges i ca. 20 minutter med løgpille fra skalotteløg. Derved får skallerne en smuk gyldenbrun farve. Æggene kommes straks i koldt vand, og skallerne stødes let, så de revner. Æggene lægges i en saltlage, i glas med tæt låg, der skal være så stærk at den næsten kan bære æggene oppe. Man kan også tage 3 spsk. salt pr. liter vand og så skifte vand hver anden dag.

Æggene kan holde sig i 2-3 uger i den stærke lage, og i op til 4 uger, hvis lagen skiftes dagligt. Mange foretrækker at spise æggene efter 3-4 dage, da de bliver mere salte, jo længere de ligger.

Æggene serveres som en lækkerbisken før et måltid eller som tilbehør til en snaps i utide. Hver person pillet sit æg, skærer det igennem på den lange led, løfter forsigtigt blommerne op, kommer en klat sennep samt olie og eddike i blommehullet. Blommen lægges på plads med rundingen op. De halve æg spises med fingrene som en godbid i én mundfuld, og man skyller godt efter med øl eller snaps.
I nutiden er der mange, der tilsætter friskkværnet peber, tabasco og engelsk sauce. Dette tager dog meget af den karakteristiske og originale smag.

karakterer:
Opskriften er vist 7667 gange,
og udskrevet 95 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ingrid lambertsen  -  2016-12-18 17:18:22
Denne opskrift er helt rigtig