Kejserindebudding

Kejserindebudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Gelé:
2.5 dlsød ribs- eller hindbærsaft
4 Husblas, blade
 
 Flødebudding:
1 helt æg
3 spsk.sukker
5 dl.fløde
5 Husblas, blade
5 dl.karamelsauce eller saftsauce
 
 Pynt:
1.5 dl.piskefløde, pisket til skum
1 tsk.vaniljesukker
10 smuttede, hakkede mandler
 
Opskrift:
Husblasen udblødes 2 min. i koldt vand, tages op og smeltes over damp. Frugtsaften røres i. En form, der rummer ¾ liter stilles på is. Gelésaften hældes i. Formen vendes og drejes, til den er beklædt indvendig.

Flødebudding:
Et helt æg og sukker piskes sammen. Fløden koges og dryppes i under piskning. Cremen hældes tilbage i gryden og varmes et øjeblik, til det begynder at blive jævnt, men det må ikke koge.

Den udblødte husblas og vaniljesukker smeltes i den varme creme. Den afkøles helt, men før den stivner hældes den i formen. Formen dunkes let mod bordet, så indholdet falder sammen, og stilles koldt.

Lige før serveringen vendes buddingen ud, pyntes med flødeskum og drysses med vaniljesukker og mandler.





karakterer:
Opskriften er vist 7520 gange,
og udskrevet 136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-04-01 15:32:37
Hvordan skal karamel- eller saftsauce bruges?