Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Brezel

Brezel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk 10 Stk
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Inden bagning

Indsendt af : Malina

Indsendt :


Brezel, billede 4 Brezel, billede 1 Brezel, billede 2 Brezel, billede 3
Fotograf: Malina  

Ingredienser:
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
25 gram Gær
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Gæren opløses i den lunkne mælk. Mel, salt og smør i små stykker tilsættes, og dejen æltes sammen til en glat dej. Hæver i 30 min. Dejen deles i 10 stykker, som trilles til lange stænger (ca 50 cm), som skal være lidt tykkere på midten. Disse formes til kringler, som skal hæve 20 min.

Vandet bringes i kog, natron tilsættes og koger med et minuts tid. Herefter koges hver kringle 20-30 sekunder og lægges herefter på en bageplade med bagepapir. Kringlerne strøs med groft salt, inden de bages i 20-25 minutter ved 180 grader i alm ovn eller 160 grader varmluft.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (29 stemmer)

Opskriften er vist 36472 gange,
og udskrevet 331 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8926 (2125 kcal)
KJ pr. Stk 892 (212 kcal)
Vægt ialt 1822 gram
Vægt pr. Stk 182 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 489 KJ (116 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 19.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Amalie Hansen  -  2021-01-08 12:32:02
Det er en utrolig god opskrift :) let for børn at gennemføre, de behøver kun en smule hjælp med kogningen. God som frokost snack, eller til en go kop te. MVH Amalie Hansen

lilli  -  2020-06-09 15:46:24
tager for lang tid, men siger fantastisk

Sandra  -  2019-09-23 15:09:55
Fryseegnet inden bagning. Er det efter man har kogt dem?