Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet yoghurt 04

Hjemmelavet yoghurt 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Jens_agro

Indsendt :



Ingredienser:
 Sød eller letmælk
 Starter-yoghurt (Jeg plejer at bruge ymer fra Thise med stor succes).
 
 
 Skoldet beholder i glas eller fødevareegnet plast.
 Termometer
 
Opskrift:
Varm mælken op til 80 - 85 gr. Pas på med ikke at brænde det på. Dette ændrer proteinstrukturen således at yoghurten bliver tykkere og samtidigt pasteuriseres det. Det afkøles til en temperatur på ca. 55 gr.

Det blandes godt sammen i den skoldede beholder med starter-yoghurten i blandingsforhold 3:1, altså tre dele mælk til en del yoghurt. Det sigtes efter at blanding rammer en temperatur på ca. 40 gr.

Blandingen gæres nu enten i en dyne eller tæpper efter høkasseprincippet eller i en yoghurtmaskine eller lignende.

Efter 10-12 timer er yoghurten færdig og afkøles. Den skulle gerne være tyknet og være lettere syrlig i smagen.

Nu kan yoghurten spises efter lyst og kan snildt holde 14 dage i køleskab. Bundfaldet i beholderen skal forblive på bunden da min erfaring viser gæringen forløber bedre med bundfaldet end hvis hele molevitten blandes rundt. Dette kan måske skyldes at yoghurtbakterierne lige så stille står og falder til bunds.

Nu kan yoghurten bruges igen og igen efter surdejsprincippet. Man gør som nævnt ovenfor blot med den forskel at man efterlader ca. ⅕ af indholdet som bruges til den næste omgang yoghurt, derfor køles mælken også ned til ca. 48 gr.

Der skal tilstræbes en vis hygiejne ved håndteringen af yoghurt. Undgå at bruge beskidt service til at tage yoghurt ud af beholderen og sæt låget på hurtigt igen efter brug.

Yoghurten holder desværre sjældent forevigt, den har tendens til at blive forurenet med gærsvampe. Disse giver yoghurten en lettere øllet, syrlig smag og det kan boble lidt. Min erfaring er at det sker efter ca. 3 måneder. Dette er uskadeligt, men alligevel anbefales det da at starte yoghurten op fra ny af igen.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1227 gange,
og udskrevet 39 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu