Lamme- eller oksefars 250 g. Lamme- eller oksefars
grødris (en håndfuld) grødris (en håndfuld)
tørre mynter tørre mynter
1
bdt.
koriander1 bdt. koriander
1
eller halv boullionterning1 eller halv boullionterning
svesker (1 per kødbolle) svesker (1 per kødbolle)
2
spsk.
tomatpuré2 spsk. tomatpuré
1
løg1 løg
4
kartofler4 kartofler
1
l.
vand1 l. vand
salt salt
peber peber
evt. evt.
1
peberfrugt1 peberfrugt
rå tomater 1 stor eller 2 - 3 cherrytomater rå tomater 1 stor eller 2 - 3 cherrytomater
Opskrift:
kog vand og bouillonterningen. Mens den koger skal kartofler og løg skrælles. koriander hakkes. Løg hakkes i små firkantede terninger. Alle ingredienser, pånær kartofler og svesker, blandes sammen.
Kødbollerne formes. Der puttes svesker i kødboller, som skal hænge rigtig godt sammen, så de ikke opløses.
efter vandet koger, skal varmen skrues ned. Kødbollerne kommer i forsigtig - en efter en. Ikke kast dem i bouillonen for at undgå at de opløses i vandet.
Skær kartofler i to (hvis de er store) og kom dem også i gryden sammen med kødbollerne. skær peberfrugten og tomater i små stykker og put dem i gryden. Når grødris og kartoflerne er klare, er maden klar. Server evt. med friske koriander på toppen af suppen.
Tips:
Hvis du har en bouillonsuppe fra anden ret er det oplagt at bruge det i stedet for bouillonterningen.
Nogle bruger æg for at kødet ikke opløses i vandet, men efter min smag, bliver kødboller for hårde.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3
(1 stemmer)
Opskriften er vist 1408 gange, og udskrevet 50 gange.
Kommentarer
oh, city - 2016-02-15 19:09:06 glemte at skrive, at maden skal nydes med et lækkert brød. Nush olsun! (Velbekomme fra azerbaijansk, hvilket er oprindelseslandet for denne ret:).
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider