Dagmartærte/smørkage

Dagmartærte/smørkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryse egnet

Indsendt af : ThunderGirl

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej:
2 dl.mælk
50 g.gær
150 g.smør
500 g.hvedemel
40 g.sukker
2 æg
0.5 tsk.kardemomme
0.5 tsk.salt
 
 Creme:
2 spsk.sukker
2 spsk.hvedemel
2 æg
2.5 dl.sødmælk
1 tsk.vaniljesukker
 
 Remonce:
100 g.blødt smør
150 g.brunfarin
1 tsk.lys sirrup
 
Opskrift:
Dej:
Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Skær smørret i mindre tern og tilsæt det mælken, med de øvrige ingredienser. Ælt eller rør, på røremaskinen, til dejen er glat og jævn. Dejen klistrer lidt, men jo mere du ælter eller rører, jo mindre klistrer den, når den har hævet. Stil dejen til hævning i ½ time.

Creme:
Mens dejen hæver laver du cremen ved at du pisker sukker, æg og hvedemel sammen i en skål. Varm mælk og vanilliesukker til det koger i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt æggeblandingen. Sæt gryden tilbage på varmen, og kog hurtigt cremen op, mens du pisker. Cremen må kun lige komme i kog. Afkøl gryden, med cremen, i en skål kold vand.

Remonce:

Mens cremen køler laver du remonce ved at røre blødt smør, lys sirup, og brun farin godt sammen.

Når dejen er færdig med at hæve slåes den ned på et bordet med lidt mel. Del dejen i to lige store dele, og rul den ene del ud så den passer i bunden af en lille bageform , ca. 30 x 40 cm. Læg den  i bageformen, belædt med bagepapir og smør først  med halvdelen af remoncen og fordel bagefter cremen over.

Den anden halvdel af dejen rulles ud i samme størrelse som bunden. herpå smørres den resterende remonce, Den rulles rulles sammen  og skæres ud som til kanelsnegle i 25 stk. Læg sneglene tæt oven på bunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 2000C i 20 minutter, på midterste ovnrille.

Kagen pyntes med glasur når den er kold.



Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Dagmartærte

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5947 gange,
og udskrevet 108 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu