Odense Fasterlavnboller

Odense Fasterlavnboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er ikke fryseegnet

Indsendt af : hornsyld-bagermester

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bolle:
1 dl.mælk
1 Æg
25 g.Gær
300 g.hvedemel
150 g.Smør
1 knsp.salt
2 spsk.sukker
0.5 tsk.kardemomme, stødt
 
 Fyld:
1 æg
2 spsk.sukker
1 spsk.hvedemel
1 tsk.vaniljesukker
2.5 dl.mælk
 
Opskrift:
Rør gæren ud i kold mælk og pisk ægget i. Smuldr smørret i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hvile koldt i 15 minutter.


Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen. Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og bring cremen i kog under omrøring.



Rul dejen tynd og skær den ud i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Læg en skefuld kagecreme midt på hver kvadrant og drys med grofthakket chokolade. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 minutter.

Bag bollerne i ca. 15 minutter med Varmluft ved 200 grader C.





karakterer:
Opskriften er vist 2265 gange,
og udskrevet 53 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu