Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Økologiske grovboller med kærnemælk

Økologiske grovboller med kærnemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 32 Personer

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : SteffenZ

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
1 dl.vand
7 dl.økologisk kærnemæl
1 økologisk æg
300 g.økologisk 5-korns blanding (lægges i blød i vand i 12 timer)
2 spsk.økologisk honning
2 tsk.salt
1 kg.økologisk hvedemel
 
 Pensling af bollerne:
1 æg
1 dl.mælk
 
Opskrift:
Stil 5 korns blandingen i blød i vand i 12 timer.

Udrør gæren i vandet og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt kærnemælk og rør det godt sammen. Tilsæt honningen og 5-korns blandingen og rør det hele sammen til honningen er smeltet og dejen er lind. Tilsæt melet lidt af gangen. Når dejen er godt sammenblandet, stilles den til hævning et lunt sted under et fugtigt viskestykke. Hæver 1.5 time.

Tænd ovnen på 180°C (varmluft) eller 200°C (almindelig ovn)

Form bollerne med to skeer på bagepapir på en bageplade. Pensel med mælke/æggeblandingen.

Bagetid: ca. 20-25 min.

Bollerne er meget luftige og lette og dette skyldes at dejen er forholdsvis lind og klistret.

Tips: I stedet for 5-kornsblandingen kan man med fordel bruge "stenalderbrød" blanding, det smager også lækkert! Kan købes stort set overalt i velassorterede butikker.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5755 gange,
og udskrevet 53 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

SteffenZ  -  2016-02-01 22:00:14
Ser at jeg har glemt at nævne ægget efter melet i oprskriften. Det skal blandes sammen med kærnemælken! Er dog ikke absolut nødvendigt at tilsætte, men giver en god sprød skorpe :-)