|
| | Bunden: Bunden: | 800 | g. | Digestive kiks800 g. Digestive kiks | 100 | g. | knuste hassel eller valnødder100 g. knuste hassel eller valnødder | 200 | g. | sukker200 g. sukker | 150 | g. | smør150 g. smør | 60 | g. | Kakaopulver60 g. Kakaopulver | 2.4 | dl. | lunken vand2.4 dl. lunken vand | 1 | spsk. | vaniljesukker1 spsk. vaniljesukker | | | | | | Toppen: Toppen: | 1 | dl. | fløde1 dl. fløde | 120 | g. | mørk eller lys chokolade120 g. mørk eller lys chokolade | | | | | | Pynt: Pynt: | | | Valnødder eller flødeskum Valnødder eller flødeskum | | | |
| |
Bunden.
Knæk kiksene i stykker i en stor skål, svits nødderne på en pande i ca 5 min, ved middel varme, og kom dernæst nødderne i skålen.
Kom sukker, og kakao i en gryde, tilsæt det lunkne vand lidt af gangen, under omrøring.
Når det hele er opløst, sættes gryden på middel varme, under omrøring, smørret tilsættes og det koges ind i ca. 7-8 min på svag varme, uden låg. Lad det stå og afkøle i 10-15 min, og rør vaniljesukkeret i.
Hældes over kiksene og nødderne, og blandes forsigtig til en ensartet masse, som fordeles i en springform (23 cm Ø) Pres massen godt ned og ud i siderne, til en jævn overflade. Stilles i køleskab en time.
Chokoladen på toppen.
Knæk Chokoladen i en skål, kog fløden under omrøring. (husk at være opmærksom når fløden begynder at koge op, og at den straks tages af ) Hæld derefter den varme fløde over chokoladen, og lad det stå et minut, inden der piskes sammen til en jævn og glat masse. Fordeles jævnt ud over den afkølede bund, og pyntes evt. med knuste valnødder. Sættes igen til afkøling i 3 timer inden servering.
OBS. Er man til flødeskum, kan man gøre kagen lidt festlig, inden servering.
|