appelsin, Skal og saft heraf1 appelsin, Skal og saft heraf
0.75
dl.
sherry0.75 dl. sherry
2
spsk.
mørk rom2 spsk. mørk rom
1
revet gulerod1 revet gulerod
75
g.
kandiseret appelsinskal75 g. kandiseret appelsinskal
75
g.
mørk sirup75 g. mørk sirup
0.5
tsk.
revet muskat0.5 tsk. revet muskat
0.5
tsk.
knust kardemomme0.5 tsk. knust kardemomme
0.5
tsk.
revet ingefær0.5 tsk. revet ingefær
110
g.
brødkrummer110 g. brødkrummer
2
let piskede æg2 let piskede æg
Opskrift:
Dag 1
Smørret findeles bedst muligt og sættes på køl.
Rosiner, hakkede dadler og figner, appelsinsaft & skal og sherry marinerer til dag 2.
Dag 2
Smør en sandkage-form grundigt.
Tilsæt de resterende ingredienser til de marinerede frugter.
Brødet skal være frit for skorper, og delt i højst 1x1 cm.
Rør indtil smør og øvrige ingredienser er ensartet fordelt.
Hæld så massen i sandkageformen.
Kagen skal nu bages i en gryde med vandbad i 6 timer.
Min silikoneform havde en kant, så jeg nemt kunne forsegle formen med sølvpapir.
Husk at prikke hul i midten, så dampen ikke presser sig ind til kagen den vej.
Hold øje med vandstanden undervejs.
Tilsæt kogende vand, hvis det er nødvendigt.
Afkøl kagen, og stil den mørkt og køligt i 1 måned. Fjern endelig ikke sølvpapirlåget, da kogeprocessen jo har skabt en steril beholder pga. temperaturen.
30. dag
Lun kagen over vandbad 1-2 timer.
Vend kagen ud på et fad og server.
Velbekomme.
Kagen er meget kompakt, og jeg betragter den som et lækkert alternativ til konfekt, så den nydes bedst i små portioner.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 3675 gange, og udskrevet 49 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider