Engelsk julekage Plumbudding

Engelsk julekage Plumbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
85 g.iskoldt smør
150 g.rosiner
55 g.dadler
75 g.tørrede figner
1 appelsin, Skal og saft heraf
0.75 dl.sherry
2 spsk.mørk rom
1 revet gulerod
75 g.kandiseret appelsinskal
75 g.mørk sirup
0.5 tsk.Muskatnød, friskrevet
0.5 tsk.knust kardemomme
0.5 tsk.revet ingefær
110 g.brødkrummer
2 let piskede æg
 
Opskrift:
Dag 1
Smørret findeles bedst muligt og sættes på køl.
Rosiner, hakkede dadler og figner, appelsinsaft og skal og sherry marinerer til dag 2.

Dag 2
Smør en sandkage-form grundigt.
Tilsæt de resterende ingredienser til de marinerede frugter.
Brødet skal være frit for skorper, og delt i højst 1x1 cm.
Rør indtil smør og øvrige ingredienser er ensartet fordelt.
Hæld så massen i sandkageformen.
Kagen skal nu bages i en gryde med vandbad i 6 timer.
Min silikoneform havde en kant, så jeg nemt kunne forsegle formen med sølvpapir.
Husk at prikke hul i midten, så dampen ikke presser sig ind til kagen den vej.
Hold øje med vandstanden undervejs.
Tilsæt kogende vand, hvis det er nødvendigt.
Afkøl kagen, og stil den mørkt og køligt i 1 måned. Fjern endelig ikke sølvpapirlåget, da kogeprocessen jo har skabt en steril beholder pga. temperaturen.

30. dag
Lun kagen over vandbad 1-2 timer.
Vend kagen ud på et fad og server.

Velbekomme.

Kagen er meget kompakt, og jeg betragter den som et lækkert alternativ til konfekt, så den nydes bedst i små portioner.





karakterer:
Opskriften er vist 5644 gange,
og udskrevet 70 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu