Risalamande cheesecake - Risalamandekage

Risalamande cheesecake - Risalamandekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Cheesecake

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Risalamande cheesecake - Risalamandekage, billede 4 Risalamande cheesecake - Risalamandekage, billede 1 Risalamande cheesecake - Risalamandekage, billede 2 Risalamande cheesecake - Risalamandekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
200 g.pebernødder
75 g.smør
50 g.mandler, smuttede
 
 Fyld:
5 Husblas, blade
300 g.kogt risengrød
100 g.flødeost naturel
100 g.flormelis
3 tsk.vanillesukker
2 tsk.mandelessens
3 dl.piskefløde
 
 Top:
5 Husblas, blade
500 g.kirsebær sauce
 
Opskrift:
Bund:
Pebernødderne knuses, hak de smuttede mandler, smelt smørret og vend det sammen med de knuste pebernødder og hakkede mandler. Fordel massen i en bunden af en springform ca. 21 cm i diameter. Sættes på køl.


Fyld:
Læg husblasen i blød i koldt vand. Rør risengrød, flødeost, flormelis og vanillesukker sammen. Knug husblasen næsten fri for væde og smelt den i en lille gryde sammen med mandelessens. Lad det afkøle til ca. 35 grader. Vend så lidt af ostecremen i den smeltede husblas, og hæld det så i ostecremen i en tynd stråle under konstant omrøring. Pisk fløden til skum og vend den forsigtig i ostecremen. Fordel ostecremen i springformen. Sættes i fryseren mens geleen laves.


Top:
Læg husblasen i blød i koldt vand. Sigt bærrene fra kirsebærsaucen. Kog kirsebærsaucen op og smelt den knugede husblas heri. Lad geleen køle af uden at blive stiv. Hæld gelen forsigtigt over cheescaken og sæt den igen på frys i 30 minutter.


Den færdige kage kan pyntes med smeltet chokolade, gerne hvid, hakkede ristede mandler, og den mest julede krymmel du kan finde 


karakterer:
Opskriften er vist 14254 gange,
og udskrevet 161 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kirkegaard  -  2019-12-15 19:52:49
Superlækker dessert! Jeg brugte dog kun 70 g flormelis, 4 blade husblas, 2 tskf. vaniliesukker og 1 tskf. mandelessens til risalamande-laget, og nøjedes med mandelflager som pynt på gelee. Det blev rigtig fint, og gæsterne synes, at også, at det var sjov ide!

Sp  -  2019-12-08 21:43:20
Vedr anbringelse i fryseren er det Kun for at få den til at "Sætte" sig

  -  2018-10-01 15:54:17
Du skriver at der skal husblas i risengrøden, men så kan den jo ikke kommes i fryser, så virker det jo ikke mere