Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nøddekaramelsovs til is

Nøddekaramelsovs til is, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Pers.

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Nøddekaramelsovs til is, billede 4 Nøddekaramelsovs til is, billede 1 Nøddekaramelsovs til is, billede 2 Nøddekaramelsovs til is, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.sukker
150 g.hasselnødder
 
6 dl.Portvin
2 vanillestang


Opskrift:

Sukkeret sættes over varmen. Når det begynder at smelte tilsættes nødderne, og det hele varmes godt igennem til sukkeret er smeltet og sukkeret begynder at karamelisere.

Så tilsætes portvin og flækket vanillestang og det småkoger til en sirupsagtig konsistens, og det tages nu af varmen og køler af.

Bliver konsistensen for stift kan der tilsættes yderligere portvin.

Kan bla. serveres til is.

Tips:

Husk at karamelsovsen bliver fastere når den afkøler, så den skal ikke have "færdig" konsistens når den tages af varmen.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1578 gange,
og udskrevet 14 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu