|
2 | | løg2 løg | 3 | fed | hvidløg3 fed hvidløg | 500 | g. | oksefars500 g. oksefars | 1 | ds. | hakkede tomater1 ds. hakkede tomater | 140 | g. | tomatpure, konc140 g. tomatpure, konc | 2 | dl. | vand2 dl. vand | 1 | spsk. | basilikum1 spsk. basilikum | 1 | tsk. | oregano1 tsk. oregano | 0.5 | tsk. | timian0.5 tsk. timian | | | Salt Salt | | | peber peber | | | | 7 | | kogte kartofler7 kogte kartofler | 1 | | bæger hytteost1 bæger hytteost | 1 | | bøf mozzarella1 bøf mozzarella | | | |
| |
Hak løg og hvidløg.
Steg løg på panden i 5 minutter, tilsæt hvidløg og steg i yderligere 1 minut.
Tilsæt farsen og steg til der ikke er mere rå fars tilbage.
Kom tomat, tomatpure og vand på. Tilsæt eventuelt en okseboullionterning.
Kog i 10-20 minutter.
Tilsæt salt, peber og basilikum, oregano og timian efter smag.
Når lasagnen skal samles så vælg et lidt mindre men højere fad, hvis du har det. Spray med olie, hvis det ikke er et slip-let fad.
Start med et tyndt lag sovs, lig derefter skiver af kartoffel på. Tykkkelsen er valgfri eftersom kartoflen allerede er bagt.
Efter kartoffellaget kommes sovs på igen og så nogle klatter med hytteost.
Kom kartofler på i et lag igen. Sådan fortsætter man indtil der ikke er mere tilbage.
Slut af med sovs og hytteost.
Lasangen skal bages i 30 minutter i ovnen ved omkring 175 grader. Der kan bruges varmluft, hvis man har brug for at lave flere lasagner samtidig. Det vigtigste er, at man holder øje med, at lasagnen ikke brænder på.
Hvis den er ved at brænde på, så kom sølvpapir over den.
Når lasagnen mangler cirka 5 minutter, kan man komme de tynde skiver bøfmozzarella ovenpå, så den lige når at smelte. Hvis man er mere til reven mozzarella, så kan man sagtens bruge det, men en bøfmozzarella til en flad femmer passer perfekt, når man skærer den i tynde skiver.
Man kan gøre lasagnen sundere ved at komme reven gulerod eller fintsnittet porre i sovsen. Majs og peberfrugt er også gode i sovsen. Ærter kan også bruges.
|