Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grundopskrift på sukkersirup - sukkerlage - angivelse af Be°

Grundopskrift på sukkersirup - sukkerlage - angivelse af Be°, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Vand
 perlesukker
 
Opskrift:
Når du koger sukkersirup, skal gryde, sukker og vand være pinligt rene, og der skal røres i sukkeret, til det er opløst. Sukkerlagen koges et minut, til den er klar. Hvis den koger for længe, kan en 18 grader Be° sukkersirup blive til 25° grader Be.


Hvis sukkersiruppen skal smages til med fx. reven appelsinskal, tages den kogende lage fra varmen, og skallen rives direkte ned i lagen. Hvis man river skallen ned på en tallerken, får man ikke appelsinolien med i lagen - og det er den, man skal bruge!


1 liter vand og 300 g perlemelis = 15 Be°

1 liter vand og 450 g perlemelis = 18 Be°

1 liter vand og 500 g perlemelis = 20 Be°

1 liter vand og 600 g perlemelis = 25 Be°

1 liter vand og 900 g perlemelis = 30 Be°

1 liter vand og 1400 g perlemelis = 35 Be°



Tips:

Baumé forkortes med Be° og måles med et saccharometer.


saccharometer er et instrument til at bestemme sukkerindholdet i væsker. Det er en flydevægt, som principielt bestemmer vægtfylden af en væske. Det består af en tilsmeltet glasbeholder forsynet med en skala. Når beholderen sænkes ned i en væske, angiver væskens overflade vægtfylden af væsken på skalaen. På et saccharometer er skalaen specielt inddelt til at vise sukkerprocenten.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1987 gange,
og udskrevet 43 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu