|
500 | g. | ferskener500 g. ferskener | 500 | g. | abrikoser500 g. abrikoser | 2 | ds. | klementiner2 ds. klementiner | 2 | spsk. | lavendelblomster2 spsk. lavendelblomster | 2 | | grapeskal og saft2 grapeskal og saft | 450 | g. | sukker450 g. sukker | 0.5 | | citron0.5 citron | | | atamon atamon | | | |
| |
½ bakke ferskener fra Irma, der er de saftigst og mest modne, dvs. 500 gram
1 bakke abrikoser på 500 gram
2 dåser klementiner med saft
de inderste mandler fra abrikoserne, de knækkes med en nøddeknækker, stillet på langs
reven skal af 2 grapefrugter, plus saften af ½ grapefrugt
1- 2 spiseskefulde lavendelblomster, gerne friske, kan købes tørrede i matas, kan udelades
½ citron skåret ud med skal
450 gram sukker, det brugte jeg, du kan prøve honning i stedet
Disse ting koges sammen i 10 minutter
Derefter tages to teskefulde rød melatin som røres ud i 2 spsk sukker, vigtigt, ellers kommer der klumper og røres sammen for sig, mens syltetøjet koger, hældes det i, der røres rundt i to minutter med varme. Der kommes to kapsler atamon i, dvs. af hætten der er på den. Derefter hældes syltetøjet på glas, der først er skyllet i atamon, ca. to kapsler og 2 dl vand, det konserverer syltetøjet.
|