Røget laksetimbale med rejemousse

Røget laksetimbale med rejemousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.røget laks, 8 skiver
150 g.rejer
1.5 dl.creme fraiche 18%
1 tsk.revet peberrod
3 husblas, blade
0.5 citron, saften heraf
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
1 pt.brøndkarse
4 cherrytomater
0.5 citron
4 friske grønne asparges
4 krebs
 
Opskrift:
Timbale:
4 små folieforme eller kopper á 1,2 dl, "fores" med lakseskiverne. Husblasen udblødes i vand. Rejerne hakkes groft og knuges fri for vand og blandes i crème frâichen. Smages til med peberrod og citron. Husblasen smeltes i lunt vandbad, og vendes i blandingen. Rejemoussen fordeles i de fire forme. Stilles køligt - eventuelt til næste dag.

Tilbehør:
Asparges skylles og dampes i letsaltet vand. Sherrytomaterne halveres. Den halve citron deles i fire både.

Anretning:
Laksetimbalerne vendes ud og anrettes på tallerkener. Pyntes med brøndkarse, asparges, citron, sherrytomat og krebs.

Lun flûte og smør serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 24706 gange,
og udskrevet 696 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-07-02 11:58:46
Man kunne evt. anvende et mere fedtfattigt produkt end cremefraiche. Jeg kom et blad husblas i per dl. Gammel tommelfingerregel som også passede her. Jeg har også kommet hakket dild i blandingen, synes jeg selv giver en friskhed. lidt nemmere at pynte med lakserogn som jo også er lækkert, en krebs er besværlig at spise.

  -   2012-04-01 08:11:12
God kombination af peberrod og røget laks. Mængden af husblas kan efter min smag godt reduceres.

  -   2008-11-21 10:48:00
Super lækker forret! Nem at lave - og så kan den laves i forvejen.