Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hede-rugbrød (Heidebrot)

Hede-rugbrød (Heidebrot), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Skipper57

Indsendt :



Ingredienser:
400 g.Mørkt Rugmel
200 g.Mørkt Hvedemel
40 g.Frisk gær
15 g.Salt eller 1 Spsk strøget
5 dl.Kærnemælk lunken (35°C)
1 Spsk.Eddike
1 Spsk.Citronsaft
0.5 tsk.stødt spidskommen el. koriander
 
Opskrift:
Gæren opløses i 1/4 af kærnemælken. Resten af kærnemælken lunes til 35°C.
Blandes med gær miksturen.

Med en håndmikser på laveste omdrejninger, i en røreskål mikses melet, salt, eddike, citronsaft og koriander eller spidskommen. Lav en fordybning i mel blandingen (som en vulkan) og tilsæt den lune gær/kærnemælk blanding.
På laveste drejemoment 1 mikses dejen et par minutter, derefter hæves omdrejningerne til maksimum. Dejen mikses omkring 10 minutter.

Dejen hviler på et lunt sted i 20 minutter, tildækket med et viskestykke

Ælte dejen 3-5 minutter på et mel strøget bord, brødet formes til en kugle.

Tildæk brødet og lad det efterhæve i 20 minutter eller indtil brødet er hævet til dobbelt størrelse.

Brødet snittes med et gitter mønster og stilles i midten af en forvarmet ovn

Bagetider:
Alm. ovn: 10 min 250°C, derefter 50 min 200°C
Varmluft: 10 min 200°C, derefter 50 min 170°C
Gas ovn: 10 min level 4-6, derefter 50 min level 2-3 (benyt et ovn termometer)

Se også "Skippers Hede-rugbrød"


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1353 gange,
og udskrevet 46 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu