Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















The Awesome Key Lime-Pie

The Awesome Key Lime-Pie , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Lime

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Kevin

Indsendt :


The Awesome Key Lime-Pie , billede 4 The Awesome Key Lime-Pie , billede 1 The Awesome Key Lime-Pie , billede 2 The Awesome Key Lime-Pie , billede 3
Fotograf: Kevin  

Ingredienser:
 Kiksebund:
300 g.Digestive kiks
125 g.Smør
4 spsk.Kokosolie
 
 Limecreme:
4 Æggeblommer
4 dl.Kondenseret sødet mælk
6-8 stk.Limes til juice
2 tsk.Revet limeskal
 
 Flødecreme:
1 Vaniljestang
3 dl.Fløde
3 dl.Fed græskyoghurt
2 spsk.Flormelis
1 cl.Rom (frivilligt)
 


Opskrift:

Fremgangsmåde:

Tænd oven på 150 grader. Smelt smør og kokosolie sammen i en lille gryde eller kasserolle under lav varme. Knus kiksene i en foodprocessor og tilføj den smeltede smør. Mix indtil det ligner vådt sand.

Smør en springform i bunden og langs siden. Tilføj kiksemassen og brug en jævn overflade til at presse kiksemassen ned til den er helt flad og fast. Stil derefter springformen i køleskabet.

Hæld æggeblommer og limeskal ned i en køkkenmaskine eller skål og mix det sammen til det får en luftig masse (ca. 5 minutter). Tilsæt dernæst gradvist den kondenseret sødet mælk og mix rundt på laveste hastighed, derefter juicen fra de 6-8 limes (alt efter hvor syrlig den skal være) og rør forsigtigt rundt med en dejskraber eller ske.

Tag springformen ud af køleskabet og hæld limecremen ned i. Spred massen jævnt ud og put springformen i oven og bag i 10 minutter eller til massen har sat sig. Derefter stil den til siden for at køle af.

Hæld fløden og flormelis ned i en køkkenmaskine eller skål og mix det til flødeskum. Tilsæt græskyoghurt, vaniljen fra vaniljestangen og eventuelt rommen og vend forsigtigt med en dejskraber.

Hæld flødecremen ned i den afkølet springform og fordel massen til den dækker hele toppen. For at give kagen en flottere finish, så lav bølger med en dejskraber og top af med revet limeskal. Desserten servers kold.

Tips: Kiksebunden og limecremen kan lave optil 2 dage før brug. Flødecremen kan laves 4 timer før servering. Stil eventuelt kagen 5 minutter i fryseren før servingen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 8885 gange,
og udskrevet 37 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu