Italiensk rosmarinkølle

Italiensk rosmarinkølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Italiensk rosmarinkølle, billede 4 Italiensk rosmarinkølle, billede 1 Italiensk rosmarinkølle, billede 2 Italiensk rosmarinkølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lammekølle på godt 2 kg
2 kvistefrisk rosmarin
2-3 fedhvidløg
1.5 tsk.salt
 peber
1-2 spsk.olivenolie
Opskrift:
Træk bladene af rosmarin kvistene og hak bladene sammen med de pillede hvidløg. Skær nogle små ridser i lammekøllen og fyld dem med rosmarinblandingen.

Gnid køllen med salt, peber og olivenolie og læg den på rist i en bradepande. Brun den ca. 20 min. ved 250 grader C. alm. ovn. Dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn og steg køllen ca. 2 time.

Mens køllen steger, kan man på ægte italiensk manér enten dryppe den med lidt hvidvin eller stænke med lidt god vineddike.
Lad køllen trække 10 min. under folie, inden den skæres for.

Server små pillede kartofler vendt i lidt smør og persille samt stegte aubergineskiver eller grønne bønner til lammekøllen.





karakterer:
Opskriften er vist 32543 gange,
og udskrevet 795 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu