Marengelagkage med blåbærskum og chokoladecreme

Marengelagkage med blåbærskum og chokoladecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Bær - Blåbær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Frida

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Til bundene skal du bruge:
5 æggehvider
200 g.sukker
70 g.mandler
 
 Sådan laver du blåbærskum:
4 dl.fløde
300 g.græsk yoghurt
6 spsk.Blåbær Marmelade
150 g.friske blåbær
3 tsk.Akacie Honning
 
 Chokoladecreme:
1.5 dl.fløde
2 spsk.Sirup, lys
50 g.mørk chokolade
40 g.flormelis
 
Opskrift:
Marengsbunde:
Smut mandlerne og lad dem ligge og tørre i en halv times tid
Pisk æggehvider og sukker til en sej masse
Hak mandler fint, men dog ikke til mandelmel
Vend nu mandlerne forsigtigt marengsmassen
Tegn tre cirkler på 16 cm i diameter på tre bagepapir
Fordel marengsmassen på de tre bageplader og brug en paletkniv, så du får en lige top og jævne sider
Bag ved 130 grader (varmluft) i en time – og lad bundene stå i ovnen og tørre yderligere af eftervarmen

Blåbærskum:
Pisk fløden stiv
Vend græsk yoghurt i fløden
Vend dernæst Blåbær Marmelade og Akacie Honning i massen
Til sidst tilsættes de friske blåbær

Chokoladecreme:
Kom alle ingredienserne i en gryde
Lad det hele smelte sammen
Kog nu massen op under omrøring til den begynder at blive tyk
Lad chokoladecremen stå lidt, så den bliver lidt kold og tyk, inden den kommer oven på marengs lagkage

Sådan laver du Marengslagkage med blåbærskum og chokoladecreme:
Læg først en mandelmarengsbund på et lagkagefad, og så et lag blåbærskum og sådan bliver du ved – afslut med et lag blåbærskum. Top kagen med friske hindbær og blåbær og giv marengslagkagen det sidste finish ved at komme chokoladecreme på toppen – brug en ske, så du kan fordele chokoladecremen fint og jævnt over marengskagen.





karakterer:
Opskriften er vist 6500 gange,
og udskrevet 69 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu