pistacie nødder (ikke saltede80-100 g. pistacie nødder (ikke saltede
1
skalotteløg1 skalotteløg
1-2
fed
hvidløg1-2 fed hvidløg
1-3
spsk.
hvidvinseddike alt efter smag1-3 spsk. hvidvinseddike alt efter smag
2
spsk.
smør2 spsk. smør
2.5-5
dl.
piskefløde2.5-5 dl. piskefløde
1-2
spsk.
olivenolie eller smeltet smør1-2 spsk. olivenolie eller smeltet smør
1
dl.
revet parmesan ost1 dl. revet parmesan ost
1
dl.
vand (evt. iblandet lidt bouillon)1 dl. vand (evt. iblandet lidt bouillon)
Salt Salt
peber peber
Evt.
tilsættes en spske sennep Evt. tilsættes en spske sennep
Opskrift:
Alle pistacie nødderne hakkes, og en lille smule tages fra til senere. Løg og hvidløg hakkes groft. Løg, hvidløg og nødder svitses af (husk at gemme lidt nødder). De skal ikke svitses længe. Herefter kommes hvidvinseddike i(Her kommer det meget an på hvor "syrligt" man gerne vil have sin sauce, jeg selv kan godt lide den syrlig, derfor 3 spske).
Det får lige lov at koge lidt eddike af inden det tages af varmen.
Indholdet blendes nu sammen med enten smeltet smør eller olivenolie, så godt som muligt, jo mere "pasta" agtig jo bedre.
Tilbage i gryden med "nøddepastaen" og nu tilsættes resten af ingredienserne, også de sidste hakkede nødder. Saucen koges op og smages til med salt og peber.
Så er den klar til servering.
Kan varmt anbefales til oksekød og/eller pasta.
Tip: Du kan gemme lidt nødder og drysse over det du serverer saucen til, det ser dekorativt ud.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 2548 gange, og udskrevet 50 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider