Bær/husblaskage

Bær/husblaskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Diverse bær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Viktor Holt

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Hindbærmousse:
2 poserfrosne jordbær
7 husblas
2.5 dl.Fløde
1 tsk.Vaniljesukker
0.5 citron saften heraf
 
 Kiksebund:
200 g.Digestive kiks
50 g.Makroner
100 g.Smør
 
 Jordbærgele:
1 posefrosne hindbær
0.5 tsk.sukker
3 husblas
0.5 citron saften heraf
 
Opskrift:
Start med at sætte hindbær og jordbær på en si så de kan tø op (ikke sammen)

Tag nu en skål og smuldre kiks og makroner helt sammen, så der ikke er store kiksestykker. Smelt nu smørret i en gryde og held det over til kikseblandingen. Mas det rigtig godt sammen med hænderne. Læg det nu ned i en smurt springform, så der ikke er nogle huller. Bunden skal ikke være tykkere end et par centimeter. Sæt nu springformen med bunden ind i køleskabet, og lad den står

Næste skridt er at tage de frosne hindbær og det frosne jordbær og læg hindbærren ei en gryde, og jordbærrene i en anden, altså ikke sammen. Kog nu begge ting til det bliver en slags sovs. En hindbær sovs og en jordbær sovs. Skrig hindbærrene ned på 2 og lad dem simre. Tag så jordbærrene og mas dem med en stavblender så der ikke er flere hele bær. Tag nu fløden og lav en flødeskum. Put IKKE flødeskummet over til bærsovsen.
Tag nu de 7 husblas og læg dem i vand i ca. 10 min. Herefter skal de tager du dem på i en skål som ligger i et vandbad. Ryst ikke husblassen for vand når du tager den fra vandet og over i vandbadet. Det vand der hænger på skal bare med. Når husblassen er helt smeltet, til en flydende masse, hældes den over i sovsen, og meget hurtigt efter skal flødeskummet i, og det skal røres rundt med meget let hånd, og stille og roligt. Vaniliesukkeret tilsættes. Efter omrøring hældes moussen oven på kikseblandingen i springformen, og stiller den i køleskabet igen.

Nu skal gele' en laves. Her tager du hindbærrene der har stået og simret, og putter over i en skål gennem en si. Alt saften skal med, så du skal presse på bærrene gennem sien så det hele kommer med. Tilsæt sukkeret.
Nu skal du have fat i de 3 husblas. Dem putter du i koldt vand i 10 min. Og hælder over i et vandbad sammen med citronsaften. Når det er helt smeltet hældes det over i hindbærsaften, og der skal øjeblikkeligt røres rundt, langsomt med let hånd. Så hældes saften oven på moussen. Lad nu hele kagen stå i ca. To timer ( måske lidt mere ) og så er den klar til at blive spist.

Håber i synes at dem er god. Jeg Lan i hvert tilfælde godt lide den.


karakterer:
Opskriften er vist 3148 gange,
og udskrevet 56 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anni  -  2017-04-17 15:55:09
Prøv at bytte lidt rundt på overskrifterne, for det er ikke nemt at lave hindbærmousse af jordbær, ligeså jordbærgele af frosne hindbær.