Chokoladekage med Kaffeglasur

Chokoladekage med Kaffeglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : SeldaC

Indsendt :      Red :
Chokoladekage med Kaffeglasur, billede 4 Chokoladekage med Kaffeglasur, billede 1 Chokoladekage med Kaffeglasur, billede 2 Chokoladekage med Kaffeglasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
4.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
4 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 spsk. Kaffe stærk færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
evt Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
Opskrift:
Sæt ovnen på 225 grader (alm. ovn). Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Hæld mælken i.

Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kakao i en skål. Rør melblandingen sammen med de piskede æg. Smelt smørret og rør det sammen med dejen.

Hæld dejen i en aflang kageform på 23 × 33 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 10-15 min.

Glasuren:
Smelt smørret og rør flormelis, kaffe og vaniljesukker i. Når det er rørt godt sammen til en fast masse, blødes det op med vand (lige nok til at bløde ingredienserne op uden at det bliver for flydende).

Smør den varme glasur ud over kagen. Drys kokosmelet over glasuren inden den er stivnet, så kokosmelet sætter sig fast.

Velbekomme.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokoladekage

karakterer:
Opskriften er vist 44563 gange,
og udskrevet 264 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (51 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20744 (4939 kcal)
KJ pr. Pers. 1728 (411 kcal)
Vægt ialt 1378 gram
Vægt pr. Pers. 114 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1505 KJ (358 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 14.4 gram
Kulhydrat 53.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-11 11:02:57
Når man blander ingredienserne, så husk mælken, da den ikke står i fremgangsmåden, men kun i hvad man skal bruge. Ellers en super god kage, nemt at lave.

  -   2014-11-21 21:26:05
UPS.! Har glemt at skrive KAKAO ved glasurens fremgangsmåde. Kakao skal naturligvis også blandes sammen med de andre ingredienser i glasuren :-)