Orangestænger

Orangestænger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 40 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Orangestænger, billede 4 Orangestænger, billede 1 Orangestænger, billede 2 Orangestænger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Lys rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

80 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Overtræk:
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
lidt Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smør, rørsukker og vaniljekorn piskes sammen, rør ægget i til en ensartet masse.

Blend mandlerne og til sæt dem sammen med hvedemelet og rør det hele godt sammen.

Put dejen i en sprøjtepose med stjernetyld og sprøjt dejen ud i stænger, enten lange som skæres ud i 8 cm. stykker og løftes over på bageplade beklædt med bagepapir eller direkte i 8 cm. stykker.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn ca. 10 minutter på næstøverste rille til de bliver gyldne i kanten.
Køles helt ned.

Chokoladen smeltes over vandbad, fintrevet appelsinskal tilsættes. Appelsinskallen gør chokoladen lidt tyk, så vi tilsætter lidt vand.

Stængerne pensles på bagsiden med chokolade eller dyp enderne i chokoladen og læg dem på bagepapir til chokoladen er stivnet. Evt. en tur i køleskabet.





karakterer:
Opskriften er vist 2692 gange,
og udskrevet 64 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19480 (4638 kcal)
KJ pr. stk. 487 (115 kcal)
Vægt ialt 980 gram
Vægt pr. stk. 24 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1987 KJ (473 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 26.9 gram
Kulhydrat 53.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu