|
100 | g. | smør100 g. smør | 225 | g. | sukker225 g. sukker | 2 | | æg2 æg | 1.5 | dl. | creme fraiche 18 %1.5 dl. creme fraiche 18 % | 5 | spsk. | fløde5 spsk. fløde | 275 | g. | hvedemel275 g. hvedemel | 1.5 | spsk. | kakao1.5 spsk. kakao | 1 | tsk. | natron1 tsk. natron | 0.5 | tsk. | bagepulver0.5 tsk. bagepulver | 150 | g. | grofthakket mørk chokolade150 g. grofthakket mørk chokolade | | | |
| |
Tænd ovnen og sæt temperaturen på 190°.
Beklæd en muffinform med store papirforme – 1 dl til amerikanske muffins.
Pisk smør og sukker, til det er blødt og luftigt.
Pisk æg i blandingen, ét ad gangen, og tilsæt cremefraiche og fløde.
Bland mel, kakao, natron, bagepulver og chokolade og vend det hele i dejen, men rør kun i meget kort tid, så dejen bliver ensartet. Hvis du rører for meget, bliver dine muffins seje.
Fordel dejen i formene (ca. ½ dl i hver). Bag muffinene i 20-22 min. – stik forsigtigt en tynd kniv i en enkelt kage og tag formen ud af ovnen, så snart kniven kommer retur uden dej. Ovne varmer meget forskelligt, og derfor kan bagetiden variere.
Lad kagerne køle lidt af i formen og flyt dem over på en rist, når de har sat sig og er blevet lidt faste.
Nyd dine muffins på vejen, på turen, på marken, på vandet, på banen, på dagen, på jobbet, på forhånd eller gang på gang.
|