Store luftige Teboller med Durummel og valnødder
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Finn G Pedersen Indsendt : Red : |
|
|
Hak valnødderne til en passende størrelse. (ikke for fint)
!En god ide er at lade dem stå i blød i kold vand en 6-8 timer før de bliver hakket, de vil da blive mere lækre, da man fjerner meget af bitterheden. Lun mælken, så den er fingervarm. Rør gæren ud i mælken, til den er helt opløst og tilsæt salt. Rør æg og olie og de hakkede valnødder i Bland melet sammen og rør lidt i ad gangen. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, ved udrulningen. Men dejen må godt klistre en smule, men skal selvfølgelig være til at arbejde med. For-hævning undlades. Rul så dejen ud i som en lang pølse, og lav omkring 16 lige store boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 2 time på et lunt sted. Pensl bollerne forsigtigt med lunkent mælk og bag dem 10-12 minutter i en forvarmet ovn, på 220 grader, el 200 på varmluft, til de er pæne gyldne. Lægges til køling på en rist, evt med et stykke klæde over. OBS. Man kan sætte en foliebakke med kogende vand i bunden af ovnen, så bliver de mere lækre. Tips: Hvedemelet bedst med 12-13% Protein. |
|
Opskriften er vist 4412 gange,
og udskrevet 121 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne