|
1 | | butternut græskar - ca. 1,2 kg.1 butternut græskar - ca. 1,2 kg. | 1 | | rødløg1 rødløg | 500 | g. | frossen spinat500 g. frossen spinat | 4 | fed | hvidløg4 fed hvidløg | 1 | tsk. | tørret timian1 tsk. tørret timian | | | Olivenolie Olivenolie | | | Salt Salt | | | peber peber | | | Revet muskatnød Revet muskatnød | 7 | dl. | tomatsovs7 dl. tomatsovs | 8-12 | | Pastaplader8-12 Pastaplader | 50 | g. | fetaost50 g. fetaost | 20 | g. | parmesan20 g. parmesan | | | Friske salvieblade til pynt Friske salvieblade til pynt | 1 | | mild chili1 mild chili | | | |
| |
Græskaret bages mørt i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader.
Læg den i et fad, da den kan punktere i processen.
Skær den halv over, når den er afkølet, fjern kernerne og udtag mosen.
Mosen krydres med salt og peber.
Varm olivenolie med knust hvidløg og evt. chili, hvis du vil have lidt karakter i sovsen.
Tilsæt tomatsovs, timian og en halv kop vand.
Lad sovsen varme igennem, og tag den af varmen.
Varm igen noget olivenolie, og tilsæt hakket rødløg, spinat og revet muskatnød.
Lad det varme i ca. 10 minutter, så al spinat er tøet op og blandet med løget.
Smør et ovnfast fad, der svarer til 4 portioner.
Start med et lag græskarmos.
Læg et lag spinat, og drys feta over, som du smuldrer mellem fingrene.
Riv så et lag parmesan over, inden du lægger et lag lasagneplader, og laver et nyt lag på samme måde.
Når du har lavet 2 eller 3 lag, hælder du tomatsovsen over, så alt får ligeligt fordelt.
Riv noget parmesan som topping, og pynt med salviebladene.
Bages i ovnen ved 175 grader i 40-45 minutter.
Retten er virkelig lækker i sig selv, så du behøver ikke kød til, men server evt. med ciabattabrød og en simpel salat.
|