ananas (565 g. inkl. saft)1 ds. ananas (565 g. inkl. saft)
5
fed
hvidløg5 fed hvidløg
Chilifrugt (friske eller frosne - mængde og type alt efter ønsket styrke) Chilifrugt (friske eller frosne - mængde og type alt efter ønsket styrke)
1
l.
vand1 l. vand
1.5
dl.
eddike1.5 dl. eddike
1.5
spsk.
citronsaft1.5 spsk. citronsaft
0.5
spsk.
salt0.5 spsk. salt
500
g.
sukker500 g. sukker
evt.
Maizena evt. Maizena
Atamon Atamon
Opskrift:
Kog ananas, hvidløg, chili og vand i 10 min. og blend derpå med en stavblender.
Tilsæt salt, sukker, eddike og citron, kog op, smag til med salt, eddike og citron og afprøv derpå konsistensen - læg en smule på en kold tallerken og se om det løber for tyndt. Tykkelsen kan evt. justeres med Maizena rørt op i vand.
Hæld på rengjorte, skoldede, Atamonskyllede flasker / glas og sæt prop eller låg på straks. Evt. kan man efter lidt nedkøling tilsætte en smule atamon.
Server koldt til thaifood, f.ex. miniruller og dybstegte rejer med ris
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 1996 gange, og udskrevet 72 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider