forårsløg eller 2 små porrer4 forårsløg eller 2 små porrer
1
spsk.
olie1 spsk. olie
200
g.
røget laks200 g. røget laks
4
æg4 æg
3
dl.
piskefløde3 dl. piskefløde
2
spsk.
hakket dild2 spsk. hakket dild
salt salt
peber peber
Opskrift:
Hak mel, fedtstof og vand sammen til piedejen. Lad den hvile lidt og rul den derefter ud og beklæd en tærteform, ca. 22 cm i diameter med den. Læg evt. alufolie rundt i kanten og forbag piebunden i den nederste del af ovnen ved 200 grader, ca. 10 min. Fjern foliekanten.
Skyl løg eller porrer, og skær dem i strimler. Svits dem i lidt olie ved svag varme til de er bløde. Spæd eventuelt med lidt vand. Skær laksen i strimler. Pisk æg og fløde sammen og bland dilden i. Tilsæt krydderier.
Fordel løg eller porrer i tærtebunden. Læg laksen ovenpå og hæld æggemassen over. Bag den i 20 min., midt i ovnen.
Server laksequichen med en salat blandet med citronskiver.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(7 stemmer)
Opskriften er vist 11377 gange, og udskrevet 362 gange.
Kommentarer
Lisbeth - 2007-02-09 15:42:42 Du kan sagtens bruge kaffefløde i stedet for piskefløde, jeg har prøvet begge dele og kunne ikke smage forskel. Et stort hit også ved gæster
Lisbeth - 2006-12-25 12:32:45 Den er rigtig lækker og et stort hit bland gæster, man kan sagtens bruge kaffefløde eller madlavningsfløde i stedet for piskefløde
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider