Sur-sød lammecurry

Sur-sød lammecurry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.lammesmåkød
 
 marinade:
12 Peberkorn, sorte
1.5 tsk.spidskommen
1.5 tsk.hele rødbrune sennepsfrø
2 spsk.chili peber
1 tsk.gurkemeje
2.5 tsk.garam masala
1 tsk.brunt palme- eller rørsukker
6 spsk.hvidvinseddike
 
7 spsk.olie
1 stort løg, skrælles og hakkes
2.5 cm.ingefærrod, skrælles og hakkes
2 dl.varmt vand
4 spsk.mørk rom om ønskes
 
Opskrift:
Mal de hele krydderier i en krydderimølle.

Hæld krydderierne i en stor skål sammen med de øvrige krydderier. Kom også eddike, salt og sukker i og blande det hele grundigt.

Læg kødterningerne i denne marinade og stil skålen natten over.

Tag skålen ud af køleskabet i godt tid, så det marinerede kød bliver tempereret inden tilberedningen.

Lav en mos af hvidløg og ingefær i en blender eller morter.

Opvarm olien i en svær gryde ved middel blus. Når olien er varm kommes det hakkede løg i og sauteres i ca. 5 min. til det bliver blødt.

Skru så ned for blusset, tilsæt hvidløg/ingefær-mosen og rør den ind i olien i 5 min.

Kom derefter kødstykkerne sammen med marinaden i den sauterede krydderolie. Rør det hele omhyggeligt sammen og lad retten småkoge i 10 min.

Hæld nu det varme vand i. Læg låg på og lad retten koge videre ved lavt blus i 40 min. eller indtil kødet er mørt. Rør i retten nogle få gange undervejs.

Når kødet er mørt, rører man rommen i.

Tag gryden af blusset og server retten straks





karakterer:
Opskriften er vist 6570 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-06-11 16:17:15
Hvidløg?