Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hyldeblomstsaft, råsyltet

Hyldeblomstsaft, råsyltet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kolde drikke

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : GitteRM

Indsendt :





Ingredienser:
40 skærme hyldeblomster, pæne og store i blomst.
2 hele citroner (økologiske) skyllet og skåret i kvarte - hvorpå noget af saften presses ud.
80 g.citronsyre.
1 l.koldt, kogt vand.
 
1 kg.sukker og 5 ml atamon pr. liter siet saft.
 


Opskrift:

Blomster, citroner, citronsyre og vand blandes sammen i ovenstående rækkefølge (1-4), og skal stå i 2-3 dage, med omrøring 3-6 gange dagligt.

Vent med sukker og atamon til efter saften er siet.

Saften skal stå et køligt sted, og gryderne/krukkerne skal være dækket til.

Herefter sies blandingen i et viskestykke eller lignende og får lov at afdryppe. Der må IKKE presses saft ud.

Saften måles, og der tilsættes 1 kilo sukker og 5 ml atamon pr. liter.

Rør af og til, og skum af. Når sukkeret er opløst, hældes saften på rene, atamonskyllede flasker.

Grundopskriften ganges op til den ønskede mængde.

Tips:

Denne saft er fremstillet ved hjælp af råsyltning. Det betyder, at væsken ikke på noget som helst tidspunkt skal varmes op. Man skal være omhyggelig med ikke at stille saften for varmt. Flaskerne står bedst i en kølig kælder eller i køleskab.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 2796 gange,
og udskrevet 36 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu