flåede tomater (drænet)2 ds. flåede tomater (drænet)
Evt.
lidt af lagen fra tomaterne Evt. lidt af lagen fra tomaterne
2
madæbler2 madæbler
1
stort løg1 stort løg
0.5
tsk.
stødt spidskommen0.5 tsk. stødt spidskommen
0.5
tsk.
stødt kanel0.5 tsk. stødt kanel
0.5
tsk.
stødt allehånde0.5 tsk. stødt allehånde
25
g.
mørk sirup25 g. mørk sirup
75
g.
sukker75 g. sukker
1
dl.
lagereddike1 dl. lagereddike
Evt.
agaragar Evt. agaragar
Opskrift:
Skræl æblerne og skær dem, tomater og løg i grove stykker. Hæld det i en gryde med krydderierne, sukker, sirup og eddiken. Kog hele baduljen til æblerne er godt møre (ca.15 min.)
Blend massen med en kraftig stavblender.
Smage ketchuppen til sukker og lagereddike. Hvis den er lidt for tynd, kan den jævnes med agaragar. Er den for tyk, kan der tilføres lidt af lagen fra dåsetomaterne
Massen hældes på skoldede glas og stilles i køleskabet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 2922 gange, og udskrevet 39 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider